11_01_Heart_Disease

نشانه‌های شایع بیماری‌های قلبی

نشانه بیماری قلبی؛ قلب انسان حکم تنها عامل حیات آن را دارد، بنابراین در صوت پیروی از سبک زندگی غلط و ناسالم می‌توانیم به راحتی عامل آسیب زننده به آن باشیم.

اگر برای یک روز به بیمارستان‌های بیماری‌های قلب و عروق مراجعه کرده باشید خواهید دید که افراد چطور با رعایت نکردن مسائل پیش پا افتاده درگیر بیماری‌های قلبی و عروقی شده‌اند.

نشانه بیماری قلبی اگر پیشرفت کنند به راحتی درمان نخواهند شد، اگر هم درمان شوند فرد را بسیار آسیب پذیر خواهند کرد. توصیه پزشکان و متخصصان در درجه اول پیشگیری از بروز ناراحتی‌های قلبی است.

اما زمای که فرد به یکی از این بیماری‌ها دچار شود چاره‌ای جز درمان باقی نمی‌ماند این درمان می‌تواند از یک دارو درمانی تا جراحی‌های قلب  متفاوت باشد. لذا مراجعه زود هنگام و توجه به علائم بیماری‌های قلبی بسیار حائز اهمیت است.

ما در این نوشتار بر آن شدیم تا با ارائه برخی نکات آشنایی افراد با علائم و نشانه‌های بیماری‌های قلبی آگاهی شما را در این زمینه افزایش دهیم. اگر بیم ابتلا به بیماری‌های قلبی در خود و یا اطرافیانتان را دارید خواننده این نوشتار باشید.

6 نشانه بیماری قلبی

علل بروز بیماری‌های قلبی چیست؟

همه ما با افزایش سن برخی از توانایی‌های پمپاژ خون را در قلب خود از دست می‌دهیم، اما نارسایی قلبی ناشی از استرس است که یا به قلب آسیب می‌رساند و یا باعث کار بیش از حد آن می‌شود. همه عوامل سبک زندگی که خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد سیگار کشیدن، اضافه وزن، خوردن غذاهای سرشار از چربی و کلسترول و عدم تحرک بدنی، همچنین می‌توانند در نارسایی قلبی نقش داشته باشند.

اگر به نارسایی قلبی مبتلا هستید، به احتمال زیاد یک یا چند مورد از موارد ذکر شده در زیر را داشته یا داشته‌اید. برخی از علائم بدون آگاهی شما وجود داشته باشند. به طور معمول، این شرایط باعث “فرسایش” می‌شود که منجر به نارسایی قلبی خواهد شد. داشتن بیش از یکی از این عوامل می‌تواند خطرناک باشد.

  • بیماری عروق کرونر:

وقتی کلسترول و رسوبات چربی در عروق قلب جمع می‌شوند، خون کمتری می‌تواند به عضله قلب برسد. این تجمع به عنوان تصلب شرایین شناخته می‌شود. نتیجه ممکن است درد قفسه سینه (آنژین) یا در صورت انسداد کامل جریان خون، حمله قلبی باشد. بیماری عروق کرونر همچنین می‌تواند به داشتن فشار خون بالا کمک کند، که ممکن است با گذشت زمان منجر به نارسایی قلبی شود

  • حمله قلبی گذشته (سکته قلبی):

حمله قلبی هنگامی اتفاق می‌افتد که شریان خون رسانی به عضله قلب مسدود شود. انکار اکسیژن و مواد مغذی به بافت عضلانی قلب آسیب می‌رساند، بخشی از آن اساساً می‌میرد. بافت آسیب دیده قلب نیز منقبض نمی‌شود و این باعث ضعف توانایی قلب در پمپاژ خون می‌شود.

  • فشار خون بالا (فشار خون بالا یا HBP):

​​HBP کنترل نشده یک عامل اصلی خطر ابتلا به نارسایی قلبی است. هنگامی که فشار در رگ‌های خونی بسیار زیاد است، قلب باید بیشتر از حد طبیعی پمپ کند تا خون را در گردش نگه دارد. در نتیجه با گذشت زمان دریچه‌ها بزرگ و ضعیف می‌شوند. برای افرادی که در معرض ابتلا به نارسایی قلبی هستند، ممکن است پزشک برای پایین آوردن فشار خون زیر 130/80 میلی‌متر جیوه دارو تجویز کند.

  • دریچه های غیرطبیعی قلب:

مشکلات دریچه قلب می‌تواند ناشی از بیماری، عفونت (اندوکاردیت) یا نقص موجود در هنگام تولد باشد. وقتی دریچه‌ها در طی هر ضربان قلب کاملاً باز یا بسته نمی‌شوند، عضله قلب باید بیشتر پمپ کند تا خون به حرکت در بیاید. اگر میزان این عمل بسیار زیاد شود، به نارسایی قلبی منجر می‌شود.

  • بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاتی، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک) یا التهاب (میوکاردیت):

هرگونه آسیب به عضله قلب- به دلیل مصرف مواد مخدر یا الکل، عفونت‌های ویروسی یا دلایل ناشناخته- خطر نارسایی قلب را افزایش می‌دهد

  • نقص قلب در بدو تولد (بیماری مادرزادی قلب) :

اگر قلب و دریچه‌های آن به درستی تشکیل نشود، قسمت‌های سالم برای جبران آن باید کار بیشتری کنند.

  • بیماری شدید ریه:

هنگامی که ریه‌ها به درستی کار نمی‌کنند، قلب مجبور است بیشتر کار کند تا اکسیژن موجود را به نواحی دیگر بدن برساند.

  • دیابت:

دیابت خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش می دهد. افراد مبتلا به دیابت از افزایش سطح چربی در خون به فشار خون و آترواسکلروز مبتلا می‌شوند. فشار خون و آترواسکلروز هر دو با نارسایی قلبی در ارتباط هستند.

  • چاقی:

چاقی باعث می‌شود قلب بیش از قلب یک فرد غیر چاق کار کند. چاقی نیز یکی از دلایل آپنه خواب است و می‌تواند باعث کاردیومیوپاتی شود.

  • آپنه خواب:

آپنه خواب یک اختلال خواب بالقوه تهدید کننده زندگی است. مکث در تنفس می‌‎تواند منجر به خستگی شدید در طول روز شود، خطرات ایمنی شما را افزایش داده و انجام کارهایی را که نیاز به هوشیاری دارند دشوار می‌کند. آپنه خواب همچنین یک عامل خطر برای مشکلات پزشکی مانند فشار خون بالا، نارسایی قلبی، دیابت و سکته مغزی است. در برخی موارد، افراد مبتلا به نارسایی قلبی ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه CPAP داشته باشند.

6 نشانه‌ای که باید جدی بگیرید:

در بیماری‌های قلبی برخی نشانه‌ها شایع نیستند، اما باید جدی گرفته شوند. این نشانه‌های ممکن است در برخی افراد بروز کند اما در بسیاری وجود نداشته باشد. برای مثال:

  • کبود شدن لب‌ها
  • تغییر شکل ناخن‌ها
  • احساس گیجی و کسالت
  • بروز نارحتی‌های معده
  • بوی ناخوشایند دهان

6 نشانه بیماری قلبی اریتمی قلب

آریتمی قلب چیست؟

یکی دیگر از  نشانه بیماری قلبی آریتمی قلبی است؛  یکی از ناراحتی‌های قلبی مربوط به عارضه آریتمی قلب است. در این عارضه ضربان قلب یه شکل نامتعارفی صورت می‌گیرد که منجر به ضربان تند قلب و یا کاهش ضربان می‌شود.

گرچه این عاضه در بسیاری مواقع بی‌خطر است، اما برای برخی افراد می‌تواند خطر آفرین نیز باشد که با علائم و نشانه‌های شدید همراه است. به خاطر داشته باشید این عارضه قلبی در صورت بی توجهی می تواند بیمار را به کام مرگ کشد.

روش‌های درمان آریتمی قلب 

یکی از راه‌های درمان آریتمی قلب استفاده از “هوتر مانیتورینگ” است که در علوم پزشکی با نام “الکتروکاریوگرام” شناخته می‌شود.

این دستگاه برای تشخیص سلامت قلب استفاده می‌شود که دستگاهی قابل حمل است. هولتر دارای یک مانیتور کوچک است که ضربان و سیگنال‌های کوچک قلب را اندازه گیری می‌کند.

این دستگاه در مواقعی که بیمار درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، سرگیجه و ضربان قلب نامنظم را تجربه کند به وی نصب می‌شود تا بتوان وضعیت سلامت قلب را بررسی کرد. پس از زمان مورد نظر بیمار باید به پزشک مراجعه کند تا وی بتواند وضعیت قلب بیمار را به خوبی بررسی کند.

6 نشانه بیماری قلبی نصب هولتر قلب

آیا نصب هولتر عوارضی به همراه دارد؟

باید بیان کنیم که این دستگاه نمی‌تواند خطری برای بیماران ایجاد کند. اما گاهی احساس خارش و حساسیت به دلیل نواحی نصب هولتر وجود دارد که طبیعی بوده و از بین می‌رود.

بهترین مرکز تشخیص بیماری‌های قلبی 

هرگونه تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی باید در مراکز معتبر صورت گیرد. کلینیک قلب و دیابت اکسیر با وجود پزشکان و متخصصین با تجربه بستری را فراهم کرده تا بیمارانی که به عارضه‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند در آرامش کامل به درمان بیماری خود بپردازند. در این کلینیک تجهیزات پیشرفته‌ای برای تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی نیز وجود دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید