خوردن وعده های منظم و کوچکتر

راهکارهای فوری و خانگی درمان اسید معده

رفلاکس اسید معده می‌تواند احساس گرسنگی و سوزش در گلو یا قفسه سینه ایجاد کند که افراد به عنوان سوزش سر دل به آن اشاره می‌کنند. درمان‌های خانگی ساده و پیروی از شیوه زندگی می‌تواند به کاهش یا پیشگیری از رفلاکس معده و سوزش سر دل کمک کند. رفلاکس معده بسیار رایج است و سایر علائم ممکن است شامل استفراغ، بوی بد دهان، پوسیدگی دندان و طعم تلخ در پشت دهان باشد.

رفلاکس معده زمانی اتفاق می‌افتد که شیر بین لوله غذایی و معده که به عنوان اسفنکتر مری (LES) نامیده می‌شود، پس از غذا به درستی بسته نمی‌شود، که باعث می‌شود اسید معده به داخل لوله غذا نفوذ کند رفلاکس اسیدی مکرر یا طولانی می تواند به شکل شدید رفلاکس معروف به بیماری رفلاکس معده (GERD) تبدیل شود.

 

راهنمای خانگی و راهنمایی های شیوه زندگی ممکن است به کاهش یا جلوگیری از رفلاکس اسید کمک کند:

کاهش وزن

نگه داشتن یک دفتر غذایی می تواند به کاهش علائم رفلاکس اسید کمک کند. چندین تحقیق علمی ارتباط بین چاقی و GERD را پیدا کرده اند. محققان بر این باورند که افزایش فشار شکمی که به دلیل افزایش وزن رخ می‌دهد ممکن است سبب شود که LES به آرامش برسد و در نتیجه اسید معده به لوله غذایی منتقل شود. در سال 2013، بررسی تاثیر کاهش وزن بر روی GERD در بین بزرگسالان چاق و اضافه وزن بررسی شد. از 332 شرکت کننده که در این مطالعه شرکت کردند، 37 درصد از آنها در معرض علائم GERD قرار داشتند.

پس از اتمام یک برنامه 6 ماهه کاهش وزن، 65 درصد از این شرکت کنندگان گزارش دادند که علائم آنها به طور کامل حل شده است. 15 درصد دیگر بهبودی جزئی در علائم را ذکر کردند.

 

نگه داشتن یک دفتر غذایی

بسیاری از مردم گزارش می‌دهند که غذاهای خاص می‌توانند رفلاکس اسید و سوزش سر دل را ایجاد کنند.

این عوامل از فرد به فرد متفاوت است، اما برخی از نمونه های رایج عبارتند از:
  • کافئین
  • قهوه
  • شکلات
  • الکل
  • سودا و سایر نوشابه های گازدار
  • چربی، تندی، غذای سرخ شده و شور
  • مرکبات و آب میوه
  • سیر و پیاز
  • محصولات گوجه فرنگی

 

مطالعات انجام شده در سال 2014 نشان داد افرادی که مبتلا به رفلاکس معده بودند پس از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، ترش یا تند، علائم شدیدتری داشتند.

غذاهای ترش حاوی مقادیر زیادی اسید هستند، در حالی که غذاهای تند دارای یک ماده شیمیایی به نام کپسایسین هستند. هر دو این مواد می‌توانند لوله غذا را تحریک کنند.

غذاهاي چرب با علائم GERD همراه با تداخل با LES و کاهش هضم در معده کمک می‌کنند.

افراد مبتلا به رفلاکس اسید باید یک دفتر غذایی داشته باشند. انجام این کار می‌تواند به آنها کمک کند که غذاهای فردی را شناسایی کنند. توجه داشته باشید که زمان غذا و میان وعده نیز ممکن است الگوهای خوردن را به همراه داشته باشد که به قسمت رفلاکس کمک می‌کند.

زمان مراجعه به دکتر هنگام

خوردن وعده های منظم و کوچکتر

مطالعات نشان می‌دهد که یک فرد باید مقادیر کوچکتری مصرف کند تا علائم رفلاکس معده کاهش یابد. مطالعه‌ای در سال 2014 عادت های رژیم غذایی افراد مبتلا به رفلاکس معده را مقایسه کرد. در حالی که همه شرکت کنندگان معمولا  سه وعده  غذا می خورند، افراد مبتلا به رفلاکس معده، غذا را به میزان قابل توجهی بیشتر از افرادی که دارای رفلاکس معده نیستند، صرف می‌کنند.

شركت كنندگان با رفلاکس معده احتمالا يك وعده غذای بزرگتری داشتند كه نسبت به تقسيم ميزان مصرف كالري آنها بين ناهار و شام يك‌نواخت‌تر بود. وعده‌های غذایی بزرگ مقدار غذا را که معده باید هضم کند، افزایش می‌دهد که ممکن است باعث کاهش رفلاکس اسید شود. محققان توصیه می‌کنند حداقل سه وعده غذا در روز برای جلوگیری و درمان رفلاکس معده مصرف کنند. خوردن چهار یا پنج وعده غذای کوچکتر ممکن است مفیدتر باشد.

 

بالا بردن سر هنگام خواب

بعضی از مردم بدتر شدن رفلاکس اسید در شب را تجربه می‌کنند. این نوع رفلاکس اسید به عنوان رفلاکس معده و مری و یا ریفلاکس شبانه شناخته می‌شود و می‌تواند منجر به اختلال خواب یک فرد شود. کارشناسان پزشکی معتقدند که پس از یک وعده غذای بزرگ، می‌تواند به رفلاکس اسید کمک کند، زیرا محتویات معده تا زمانی که یک فرد در موقعیت صحیح قرار نداشته باشد، در معرض بالا آمدن قرار می‌گیرد.

مطالعه‌ای در سال 2014 نشان داد که افزایش ارتفاع سر تخت توسط 20 سانتی متر موجب بهبود علائم در 20 فرد مبتلا به رفلاکس شبانه خواهد شد. پس از 6 روز خواب در موقعیت مطرح شده، شرکت کنندگان کاهش قابل توجهی در ریفلاکس شبانه را تجربه کرده و 65 درصد نیز در کاهش اختلالات خواب گزارش شده است. بنیاد بین‌المللی اختلالات گوارشی عملکردی (IFFGD) توصیه می‌کند افرادی که به طور منظم رفلاکس شبانه را تجربه می‌کنند، سعی کنید یک قاعده مثلثی را در زیر سر تخت قرار دهید.

 

اجتناب از غذا خوردن در هنگام خواب

خوردن دیر هنگام شب ممکن است احتمال ریفلاکس شبانه را افزایش دهد مطالعه سال 2013 رابطه بین الگوهای مختلف غذا خوردن و رفلاکس معده را مورد بررسی قرار داد محققان دریافتند که خوردن غذا به هنگام خواب بیشتر با افزایش علائم رفلاکس معده همراه است با توجه به IFFGD، تولید اسید معده در طول 3 ساعت اول پس از غذا خوردن بیشتر است مطالعه دیگری در سال 2013 در افرادی که به درمان رفلاکس اسید رپرداختن، دریافتند که شرکت کنندگان احتمال بیشتری دارند عود رفلاکس را تجربه کنند، اگر کمتر از 3 ساعت قبل از خواب غذا خورده باشند.

 

محدود کردن مصرف الکل

  • برای برخی افراد، الکل می‌تواند یک عامل مهارکننده رفلاکس اسید باشد.
  • با توجه به IFFGD، الکل باعث سوزش توسط:
  • تحریک لوله غذا
  • تداخل با عملکرد مناسب LES
  • افزایش تولید اسید معده

با این حال، یک تحقیق علمی در مقیاس بزرگ نشان داد که عوامل متعددی از شیوه زندگی، از جمله کیفیت خواب ضعیف و عادت‌های غذایی نامنظم، عوامل خطر ابتلا به رفلاکس معده نسبت به الکل محسوب می‌شوند. بررسی سال 2013 به این نتیجه رسید که شواهد علمی کافی برای نشان دادن این نیست که کاهش مصرف الکل باعث بهبود علائم GERD می‌شود.

با این حال، افرادی که متوجه می‌شوند که الکل موجب بدتر شدن رفلاکس اسید می‌شود کاهش مصرف الکل می‌تواند مفید باشد.

 

ترک سیگار

طبق بررسی 2016، سیگار کشیدن ممکن است به رفلاکس اسید کمک کند:

  • تداخل با عملکرد مناسب LES
  • ساختن بزاق در خنثی سازی اسید معده کمتر موثر است

این بررسی نشان داد که ترک سیگار باعث کاهش رفلاکس معده شدید، اما تنها در افراد دارای وزن سالم است. شرکت کنندگان که اضافه وزن داشتند یا چاق بودند، با وجود سیگار کشیدن، کاهش مشابهی را نشان ندادند.

با این حال، محققان هنوز هم توصیه می‌کنند که همه افراد مبتلا به رفلاکس معده سیگار را ترک کنند.

رفلاکس اسید معده

چه هنگام باید به دکتر مراجعه کرد

انجمن گوارش آمریکا (AGA) توصیه می‌کند مردم به پزشک مراجعه کنند اگر علائم رفلاکس در طول چند هفته ادامه می‌یابد و یا بدتر می‌شود.

با توجه به AGA، مردم باید بلافاصله یک دکتر را ببینند اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کنند:

  • درد قفسه سینه هنگام انجام فعالیت
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • هنگام غذا خوردن دچار خفگی می شود
  • استفراغ خون یا مواد مغذی مشابه قهوه
  • مدفوع قرمز یا سیاه

هر یک از علائم بالا می‌تواند یک مسئله سلامت بالقوه خطرناک زندگی را نشان دهد که نیازمند توجه فوری پزشکی است.

 

نتیجه گیری

رفلاکس اسید شایع است و هنگامی رخ می‌دهد که مواد مغذی از طریق لوله غذا دوباره حرکت می‌کنند. رفلاکس اسیدی مکرر یا طولانی مدت می‌تواند منجر به یک بیماری شدید تر به نام رفلاکس معده شود.

برخی از داروهای خانگی و راهنمایی‌های شیوه زندگی می‌توانند به کاهش یا پیشگیری از رفلاکس اسید کمک کنند.

اینها عبارتند از:

  • از دست دادن وزن
  • نگه داشتن یک دفتر غذا
  • خوردن وعده‌های غذایی منظم
  • بالا بردن سر از تخت در هنگام خواب

هر کسی که رفلاکس اسید را بیش از چند هفته تجربه کند، باید دکتر را ببیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید